Naar rust en verbinding in een (her)samengesteld gezin

Een workshop voor iedereen die zich in een liefdesrelatie binnen een (her)samengesteld gezin bevindt en terugkerende relationele spanningen ervaart.

Door Cindy Schepers

Jij en jouw partner zijn een geweldige match! Wanneer jullie met z’n tweeën samen zijn is het altijd geweldig. Jullie delen vele interesses, kunnen goed praten,… Alles loopt goed… Alles… Behalve… Het contact met de kinderen uit een vorige relatie. In het dagelijks leven ontstaan er spanningen. Relationele spanningen (spanningen met elkaar), maar ook spanningen met de kinderen, over de ex-partner, opvoeding, huisregels,… Als ‘plusouder’ weet je niet goed wat jouw plek exact is.

 

Je voelt je buitengesloten of ervaart stank voor dank. Soms ervaar je zelfs een soort van concurrentiestrijd met de kinderen. Je kan hierover niet met jouw partner praten. Dit leidt elke keer tot klinkende ruzie of beeld zonder klank. Als ouder vind jij het op jouw beurt dan weer frustrerend dat over zo ongeveer álles een punt gemaakt wordt. Zo vermoeiend dat er altijd gedoe is en het nooit eens ‘gewoon leuk’ kan zijn. Je zit tussen twee vuren en voelt je verantwoordelijk voor het geheel.

Wanneer je allebei kinderen uit een eerdere relatie hebt, merk je dat er met twee maten en gewichten gemeten wordt. Jij en je partner schieten heel gemakkelijk in de verdediging over de eigen kinderen. Maar je ziet hem/haar/hen zo graag… Moest de situatie met de kinderen en/of de exen er niet zijn… Dan zouden jullie gewoon het perfecte koppel zijn! Maar nu… Nu ervaar jij of jullie allebei heel veel relationele stress…

 

Algemene info

Donderdag 28 maart 2024
19.00 tot 22.00 u

Dit is een avondworkshop. Deze bestrijkt drie uur.

Doelen

Welk doel heeft deze workshop?
 • In een samengesteld gezin komt de (liefdes)relatie gemakkelijk onder druk te staan. Ondanks al de liefde en de goede bedoelingen lopen spanningen tussen partners wel al eens hoog op en komen ze tegenover elkaar te staan.
 • Vaak is de wil en de drive om het te laten lukken er zeker wel, maar telkens ontstaan er conflicten over de onbenulligste dingen… Vraagt een samengesteld gezin dan écht andere vaardigheden? Of is het gewoon te complex?
 • Waarom wil de ene zo graag praten en kijkt de andere liever weg? Hoe kan het dat de liefde soms verdwenen lijkt als het gaat over het gezin of de kinderen? Waarom loopt het toch zo moeilijk?
 • Tijdens deze avondworkshop laat Cindy je zien hoe een samengesteld gezin werkt, wat de natuurlijke uitdagingen zijn en hoe het komt dat er zo gemakkelijk spanningen opduiken. En… Je leert wat wél werkt.
 • Je krijgt een berg tips en leert de meest voorkomende valkuilen kennen die goede relaties in de weg staan. Je gaat naar huis met een helder zicht op wel je wel of niet mag verwachten en krijgt inspiratie voor een betere communicatie.
 • Cindy zal jou laten zien wat er precies speelt bij relatiestress in samengestelde gezinnen en wat je daaraan kan doen! Het maakt niet uit of je samenwoont of niet, of je al jaren in rondjes zit te draaien of net het eerste wolkje aan de lucht hebt gezien.

Doelgroep

Voor wie is deze workshop-reeks bedoeld?

Dit is een workshop voor (plus)ouders en koppels die op zoek zijn naar meer rust en verbinding in hun samengesteld gezin. Alle genders, geslachten, leeftijden, religies,… zijn welkom. Alleen, als koppel of met een vriend of vriendin.

Deze workshop is gericht naar personen die zich in een relatie binnen een (her)samengesteld gezin bevinden. Waar er dus één of meer kinderen uit een vorige relatie zijn en wat dus best pittig verloopt.

Niet alleen roept het vraagtekens op: Hoe gaan we met elkaar om? Wie heeft wat te zeggen? Hoe wordt het één geheel? (Help, mijn kind wil dit niet!) Ook kom je heel gemakkelijk in een spanningsveld terecht.

 • Jij, jouw partner en/of de kinderen voelen je niet op je gemak als jullie allemaal samen zijn.
 • Er speelt een (onderhuidse) strijd.
 • Misschien wil één van de kinderen wel niet meer komen of kijk je zelf op tegen hun komst omdat het zoveel wrijving geeft?
 • Kleine dagelijkse dingen kunnen een heus mijnenveld worden.
 • Discussies over grenzen en de invloed van de ex-partner.

Er zijn zoveel verschillen! Je ziet het bos even niet meer door de bomen… Natuurlijk geeft jou dat stress en dat is helemaal niet hoe je het wil!

Gelukkig hoeft het ook zo niet te blijven en kan je leren hoe je het anders kan aanpakken! Cindy toont het jou graag!

 

 

Praktische info

Deze workshop is gericht naar (Plus)ouders en koppels die op zoek zijn naar meer rust en verbinding in hun samengesteld gezin.

Tijdens elke workshop zijn er hapjes en drankjes voorzien dewelke in de prijs inbegrepen zijn. Er zal ook telkens een pauze zijn waarin je de kans hebt om te praten met de andere deelnemers. We ronden het begeleide deel ook tijdig af, zodat je aan het einde de keuze hebt of je wil blijven napraten, ragen stellen of liever tijdig naar huis vertrekt.