Therapie

WAT KAN IK VOOR JE DOEN? Gesprekken op maat
Bij mij kan je terecht voor informatie en psychosociale begeleiding omtrent verschillende thema's. Dit kan door middel van gesprekken individueel, als koppel of in groep. Face to face of via videocall.
Relaties

Gespreks- en coachingstechnieken

Fertiliteit

Psychosociale begeleiding, informatie, educatie en advies

Seksualiteit

Psycho-educatie, oefeningen of thuisopdrachten

Hersamengestelde gezinnen

Ondersteuning bij het starten, opbouwen en onderhouden

 

Deze thema's behandel ik:

Seksualiteit

Er bestaan nog veel taboes en een grote onbekendheid rond seks, hierdoor hebben mensen wel eens een vertekend beeld van de ‘seksuele werkelijkheid’. Dat is nu net wat mensen onzeker maakt. Dit vormt één van de belangrijkste redenen dewelke het spreken over de eigen seksualiteit bemoeilijkt. Seks kan iets prettigs en bevredigends zijn, het kan soms ook iets beangstigends, hinderlijk of zelfs pijnlijk zijn. Als seksualiteit moeilijk loopt, kan dit erg zwaar doorwegen zowel op individueel als op relationeel vlak. Je voelt je hierdoor slecht in jouw vel. Hierover kunnen praten kan helpen.

Relaties

Relaties zijn voor ons allemaal van fundamenteel belang. Het hebben van relaties draagt bij tot ons persoonlijk geluk. Van alle relaties die we in ons leven aangaan, vormt die met onze liefdespartner meestal een heel erg belangrijke. Toch is het niet makkelijk om deze relatie elke dag opnieuw vorm te geven en te zorgen dat ze zowel jou als jouw partner voldoening kan blijven schenken. Net omdat we als mensen allemaal zo van elkaar verschillen, wordt het vinden van een evenwicht tussen je eigen noden of verlangens en die van je partner een uitdagende zoektocht. Relaties zijn een complex samenspel van veel factoren. En soms zien we door het bos van feiten, ervaringen en emoties de bomen niet meer.

Gezinssamenstelling

Nieuw samengestelde gezinnen komen steeds vaker voor. De partners die hier deel van uitmaken staan voor zeer specifieke uitdagingen. Een relatie waarin tenminste één van de partners één of meerdere kinderen uit een vorige relatie heeft, kan een uitdaging zijn. Relatiemoeilijkheden of -problemen komen dan ook regelmatig voor.

Fertiliteit

Kinderen krijgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Eén op zes koppels die beslissen om voor een kindje te gaan, geraken moeilijk of niet zwanger. Velen ervaren deze fase als een zeer turbulente, emotioneel zware en zeer oneerlijke en zelfs soms vernederende periode vol stress en vol onbegrip. Ook na een zwangerschapsonderbreking, zwangerschapsverlies of een doodgeboorte heeft men nood aan een luisterend oor, aan een (figuurlijk of werkelijk) schouderklopje en correct advies. Hoe kan men omgaan met zo een storm aan emoties? Boosheid, verdriet, onmacht,…Hoe houd je de weegschaal van draaglast en draagkracht in evenwicht? Hoe zorg je voor jezelf? Voor de partner? Hoe houd je je leven ‘on track’ (werken, seks hebben, hobby’s beoefenen,…)? En hoe zorg je voor de rest van het gezin terwijl je liever een hele dag zonder te bewegen thuis op jouw zetel ligt?