Praktische info

Hoe maak ik een afspraak?

Afspraak maken

Alle gesprekken zijn op afspraak. Je kan – uitsluitend – via de online agenda een afspraak maken. Ik wil iedereen vragen op tijd in de praktijk aanwezig te zijn en rustig plaats te nemen in de wachtruimte tot ik jou/jullie kom halen. Tijdens het gesprek zal er met veel plezier een glas water of een tas thee of dergelijke aangeboden worden.

Verplaatsen of annuleren

Je kan alle afspraken zelf inplannen en verder beheren (herplannen, annuleren,…) en dit geheel kosteloos tot drie dagen voor de afspraak. Hiervoor hoef je geen uitleg, noch motivatie te geven.

Niet tijdig geannuleerde afspraken (dus minder dan drie dagen op voorhand) zullen 100% aangerekend worden. Ook niet-geannuleerde afspraken zullen 100% aangerekend worden via een no show-factuur. Je zal hiervan een mail met een betaalverzoek krijgen. Wanneer hier door de cliënt(en) niet wordt op ingegaan, zal de factuur overgemaakt worden aan de advocaat.

Wanneer de therapeut een afspraak dient (binnen de tijdspanne van drie dagen voor de afspraak) te annuleren en te herplannen dan zal deze proberen de cliënt(en) zo snel als mogelijk een nieuwe afspraak voor te stellen en hiervoor, ter compensatie van het ongemak, een mindering van € 20 in rekening brengen.

Last-minute lijst

Je kan je zelf op de wachtlijst plaatsen. Hierdoor word je via e-mail op de hoogte gebracht wanneer er een vrij plaatsje is voor het type afspraak waarvoor je je/jullie hebt opgegeven.

 • Bij lastminute vrije plekjes worden eerst de personen op de wachtlijst verwittigd, alvorens deze plekjes online (op de website) vrij te geven voor iedereen.
 • Je dient je zelf op de wachtlijst te zetten, per gewenst type.
 • Wanneer er geen afspraak meer gewenst is, haal je je/jullie er ook zelf, per type, weer af.

Wie kan er voor een gesprek bij mij terecht?

 • Individu’s en koppels
 • Mannen en vrouwen (Elk geslacht en elke gender)
 • Vanaf 18 jaar (Wettelijk meerderjarig)
 • Ik gebruik tijdens de gesprekken enkel Nederlands als voertaal.
 • Personen met een zware mentale beperking, verslavingen en of personen met een zware agressieproblematiek verwijs ik graag met veel zorg door naar meer gespecialiseerde collega’s.

Voor welke gesprekken kan je bij mij terecht?

Individueel gesprek

Voor een individueel gesprek kan je online een afspraak maken. Individuele gesprekken kunnen wekelijks, tweewekelijks, maandelijks,… Afhankelijk van wat de nood is.​ Je komt, alleen, op het afgesproken tijdstip naar de praktijkruimte of je meldt jezelf online aan in de virtuele wachtruimte.​​​​

 • ​Een eerste individueel gesprek duurt 75 minuten
 • Elk volgend individueel gesprek telkens 60 minuten

Koppelgesprek

Jullie kunnen, voor een koppelgesprek, online een afspraak maken. Koppelgesprekken kunnen wekelijks, tweewekelijks, maandelijks,… aangepast aan jullie tempo. Jullie komen samen naar de praktijkruimte of jullie melden zich allebei (op aparte schermen) online aan in de virtuele wachtruimte.

 • Voor een gesprek met een koppel trek ik de eerste keer 90 minuten uit
 • Voor elk vervolggesprek telkens 75 minuten

Videocall gesprek

Een videoconsult kan voor een individueel gesprek alsook voor een koppelgesprek. Ik raad aan voor een koppelgesprek via aparte toestellen in aparte ruimtes in te loggen (niet samen achter één scherm). In een traject kan te allen tijde geswitcht worden van videoconsult naar face-to-face consult en omgekeerd wanneer gewenst. Individuele en koppelgesprekken kunnen gecombineerd worden.

Ik ben en ik blijf wel voorstander van face-2-face gesprekken. En wil dan ook adviseren indien mogelijk f2f-begeleidingen aan te gaan. Omtrent alle onderwerpen en in alle omstandigheden.

Technische informatie

 • De videoconsults gebeuren via een beveiligde verbinding.
 • Je hebt hiervoor geen speciale programma’s of accounts nodig.
 • Wanneer je een afspraak maakt voor een videocall gesprek, krijg je een bevestiging per e-mail met daarin alle praktische info en de link naar het gesprek.

Wat is de kostprijs van een begeleidingsgesprek?

Individueel gesprek

 • Eerste gesprek = 75 minuten
  F2F tbv € 85 overdag en € 95 ‘s avonds
  Video tbv € 75 overdag en € 85 ‘s avonds
 • Vervolggesprek = 60 minuten
  F2F tbv € 70 overdag en € 80 ‘s avonds
  Video tbv € 60 overdag en € 70 ‘s avonds

Koppelgesprek

 • Eerste gesprek = 90 minuten
  F2F tbv € 100 overdag en € 110 ‘s avonds
  Video tbv € 90 overdag en € 100 ‘s avonds

 • Vervolggesprek = 75 minuten
  F2F tbv € 85 overdag en € 95 ‘s avonds
  Video tbv € 75 overdag en € 85 ‘s avonds

Betaling

Je betaalt een online gesprek op voorhand bij het boeken van de afspraak en een f2f-gesprek betaal je ofwel ook op voorhand ofwel aan het einde van het gesprek; cash (met gepast geld) of met een app obv een QR-code. Of via de betaallink in de bevestigingsmail.

Hoe werkt de terugbetaling - tussenkomst?

Er is een gedeeltelijke terugbetaling door het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen en het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds. Alsook bij ziekenfonds Solidaris (vroeger bekend onder de naam De VoorZorg of Bond Moyson). Vanaf 2023 zal ook de mutualiteit CM consulten bij klinisch seksuologen (aangesloten bij de VVS) deels terugbetalen. En vanaf 2024 voorziet ook de Liberale Mutualiteit tussenkomst voor gesprekken bij een erkend klinisch seksuoloog. 

 

Concreet bestaat deze terugbetaling uit:

 • Bij LM: 20 euro per rechthebbende persoon, per sessie. Bij de overige: 10 euro per persoon, per sessie.
 • Bij LM: max 8 sessies per jaar. Bij CM: max 24 sessies per leven. Bij overige: max 10 tot 12 sessies per rechthebbende per kalenderjaar 
 • Enkel geldig bij erkende klinisch seksuologen aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie

 

Meer info en terugbetalingsformulieren:

Waar kan je mij vinden voor een begeleidingsgesprek?

Voor een face-to-face begeleidingsgesprek kan je terecht in mijn privé praktijk te Kapelle Op den Bos. 
(Gehucht Oxdonk. Vlak aan Hombeek/Mechelen).

Er is voldoende discrete parkeermogelijkheid voorzien aan de praktijk. Je kan parkeren, aanbellen en onmiddellijk binnengaan. Dan kan je plaatsnemen in de daarvoor voorziene wachtruimte. 

Alle verdere praktische info en aanwijzingen worden je (uitgebreid) bezorgd – in een bevestigende e-mail – wanneer je een afspraak hebt gemaakt.

Wanneer kan een begeleidingsgesprek plaatsvinden?

Afspraak maken

Afspraken zijn mogelijk op maandag en woensdag: overdag en ’s avonds. Op dinsdag en donderdag: overdag. En op zaterdagvoormiddag.

Ook begeleidingsgesprekken via videocall zijn, op dezelfde momenten, mogelijk. (Ik adviseer zeer sterk om begeleidingsgesprekken F2F te voeren als dit enigszins kan.)

Last-minute lijst

Je kan je zelf op de wachtlijst plaatsen. Hierdoor word je via e-mail op de hoogte gebracht wanneer er een vrij plaatsje is voor het type afspraak waarvoor je je/jullie hebt opgegeven.

 • Bij lastminute vrije plekjes worden eerst de personen op de wachtlijst verwittigd, alvorens deze plekjes online (op de website) vrij te geven voor iedereen.
 • Je dient je zelf op de wachtlijst te zetten, per gewenst type.
 • Wanneer er geen afspraak meer gewenst is, haal je je/jullie er ook zelf, per type, weer af.