BE November Afl 2 ‘MenoPauze’

In de tweede aflevering van november nog meer Bruut Eerlijke verhalen over ‘De menopauze’ of ‘Den overgang‘! Het vijfde podcastonderwerp in Bruut Eerlijk #be.

In deze aflevering praat Vanessa met Elies Arkens. Na 20 jaar carrière in het bedrijfsleven, kampte Elies ineens met een enorm energietekort ondanks dat zij toch vrij ‘gezond’ at en veel sportte.  

Ze vroeg zich af: “Is dit het nu?” en “Is dit de overgang of heb ik een burn-out of zo?” Gebeten door al die vragen ging ze op zoek naar de oorzaak (of oorzaken) van haar energietekort.

Dat bracht haar onder andere bij het volgen van een aantal opleidingen, waaronder die van orthomoleculair therapeut en hormoon expert, waar ze veel uit leerde.

En Elies heeft het ondertussen tot haar missie gemaakt om zoveel mogelijk vrouwen te informeren over hun hormonen, hoe ze werken en hoe je ze vóór jou kan laten werken.  

Ze wil vrouwen bewust maken dat het anders kan; dat de vrouw zelf invloed kan hebben op haar gemoedstoestand en fysieke welzijn. En in deze aflevering doet ze dat, Bruut Eerlijk, samen met Vanessa.

Meer info over wat Elies doet kan je terugvinden op www.hoyou.be. Neem ook eens een kijkje op haar LinkedIn-profiel of op Facebook: hoyou.health of op Instagram: @hoyou.health.

Hosting by Vanessa Muyldermans

Substantiating by Liesbet Sourbron

Vocale framing by Jan Vanvinckenroye

Technische powering by Kurt Biesemans