Netflix en games killen ons libido: “Er is te veel aanbod”

Netflix en games killen ons libido: “Er is te veel aanbod” Wim Slabbinck Sam Geuens Vanessa Muyldermans

Franse jongeren hebben minder seks. Dat blijkt uit de conclusie van de Franse Ifop-studie. Door Netflix en games hebben ze er minder behoefte aan. Is al die schermtijd ook bij ons een libidokiller? “Dat is geen fait divers. We moeten er aandacht voor hebben”, zegt seksuoloog Wim Slabbinck.

“We zien dat effectief veel in de praktijk. Ik hoor dat regelmatig bij koppels”, zegt seksuoloog en relatietherapeut Vanessa Muyldermans. “Die schermtijd kan onrechtstreeks een killer zijn voor je libido. Je hebt de hoeveelheid, maar ook het blauwe licht dat een negatief effect heeft op je slaap. Die slaap doet iets met onze emotie en zeker ook in relatie tot intimiteit.”

 

In dit artikel:
– Is al die schermtijd een libidokiller?
– Effect van blauwe licht op slaap
– Meer mogelijkheden 
– Overaanbod aan entertainment
– Gebrek aan connectie

 

Lees hier het hele artikel

 

Hier vind je de kadering, infografieken, volledige resultaten en analyse van de Ifop-studie (Ifop = Instituut voor opinie- en marketing in Frankrijk en internationaal) studies voor LELO uitgevoerd dmv een online vragenlijst van 29 december 2023 tot 2 januari 2024 met een steekproef van 1.911 mensen, representatief voor de Franse bevolking van 18 jaar en ouder.